ODTÜ'de milliyetçilik-karşıtı afişleme


"inkAr-nasyonal" ismini kullanan anarşist bir grup, 25 Ekim 2007 tarihinde, ODTÜ'de, sınırdışı operasyon tartışmalarına ilişkin afişlemeler yaptı. Yapılan afişlerden birisi :
-----

ENSEST BİR İLİŞKİ

Geçtiğimiz bir kaç gün içerisinde bir tabur halinde, tek bir sıra halinde yüründü. Medyamız çatışmalarla ölen insanların ardından olağanüstü hal ilan edip (magazin programlarına ara verip) elektronik duygu bombardımanı ile kolektif bir histeri yaratmayı kolaylıkla başardı. Medya kendi misak-ı milli sınırları içerisinde tek yürek halinde şiddeti lanetlerken, tek taraflı münferit linç girişimlerini de duygu patlamaları olarak beynimize kazıdı. Kazımayana da tüm taburun önünde “50 bin” şınav daha çektirmeye hazırlanıyor.

Yaşadığımız topraklarda düşük yoğunluklu giden devlet ve medya arasındaki kur ilişkisi kendi boyutunu da aşarak ensest bir hal aldı. Öyle ki bu, diğer “kardeşlerini” de dışarıda bırakmayan bir arzu haliydi. Çatışmaların ardından feryat figan olan görüntüler, daha sonrasında nefret ve kan, devamında da intikam olarak sıralandı. Apoletli medyanın kamuflaj takmamış halkımızı meydanlara sürüklemesinin ardından daha muayene olmamış öğrenci milletini askere çağırmak da uzun sürmedi. Ülkenin ana çimentosu harekete geçtiğinde kampüslerin de duyarsız kalması pekala hayırsız evlat tanımına uyacaktı. Hayır-sız evlatların hayırlı vatanlarına olan sevgisiyle kampüslerde binlerce tek yürek olmuş “kardeşler”, “hepimiz mehmetciğiz” haykırışlarıyla bu ilişkide dışarıda kalmamış oldu.

Bu ülkenin kime ait olduğunu unuttuğumuz zamanlarda, bizlere toplumsal haykırışlarıyla gerçeği hatırlatanlar bir rahatlama refleksinden sonra sigarasını yakıp gündelik hayatın hizaya girmesini sağlamaya başladılar. Öyle ki tüm duyarlı halkımız bir süre sonra balkonlarına astıkları bayraklarını içeri almayı unutacaklar ta ki yazılı ve görsel iletilerle ekilen nefret tomurcukları patlama noktasına geldiğinde yeniden mintakslanmış bayraklarını asmaya kalkıncaya kadar.

Bayrakları bayrak yapan,
bayrak imalatçılarıdır,
Toprak uğrunda ölen varsa utanmalıdır.
(Yılmaz Odabaşı)

email: inkarnasyonal@gmail.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

STOP SOPA

Kaczynski'nin mirası... *

Rus İşgalinde Ukrayna Direnişine Katılan Anarşistlere İlişkin Anarşist Bir Analiz