Teorik e-dergi SANAL'ın ilk sayısı çıktı!



Anarşi Kolektifi Ankara'nın ortak emeğinin ürünü olan e-dergi Sanal'ın ilk sayısını, aşağıdaki adresten indirebilirsiniz:

http://www.sanalteori.net/images/stories/sanal-sayi-1.pdf

Cümleten merhaba;
Sanal, aylık radikal politika ve teori edergisi, dünyada dönen radikal teorinin Anadolu'da dolaşımını kolaylaştırma isteğimizin bir ürünü. Bu sebeple de esasen bir çeviri dergisi olarak kurgulandı. Böylelikle, hem güncel tartışmaları düzenli olarak ve sıcağı sıcağına size taşımayı hem de son dönemde iz bıraktığını ya da önemli olduğunu düşündüğümüz bazı yazılara kendimizce bir alan yaratmayı umuyoruz.

Politik düzlemde çeşitliliği artırmak maksadıyla çıkan Sanal, bu çeşitliliği içeriğine de yansıtır: güncel teori tartışmaları, radikal politika, gruplar, toplumsal hareketler, farklı tarih okumaları, kültürel akımlar, yeni toplumsal hareketler ve anarşizm. Anlamlı bulunan her fikir potansiyel olarak bir Sanal yazısı olabilir. Bu dergi sizin yazılarınızı da yayınlayabilir ve dahi, katkınızdan faydalanabilir. (İletişime geçmek isterseniz, mail adresimiz aşağıda.) Sanal, çeşitliliği amaç edinmekten ziyade radikal bir dönüşümün gerçekten ve gerçek olmasını istediği için destekler. İktidar kurmaz. Politik alana egemen olmak gibi hevesleri yoktur. Asıl derdi, yazdığıçizdiği şeylerin radikalizmi hedefleyen düşünceye heyecan, yaratıcılık ve hareket olarak geri dönmesindir. Eğer bu istek bir güç çatışmasına dönüşecekse, bunun sosyal gerçeklik içinde oluşmasını arzular.

Peki derginin ilk sayısında neler var? Açıkçası, anti-militarizm konulu bu ilk sayı beklediğimizden daha fazla yerel gündem ve söyleşi ağırlıklı oldu... Militarizm, bu toprakların yakıcı sorunlardan biri olduğundan, biz de meselenin yerelinden mücadeleye odaklanmak istedik ve "Doğudan Doğan Vicdani Red" dosyasını hazırladık. Dosyanın yanı sıra, ilerleyen sayfalarda kapak konusuna eğilen çeşitli çeviriler ve yazılar bulabilirsiniz. Bunların haricinde, bu sayıda bir de kitap değerlendirmesi var. Sanal'ın gelecek sayılarında, yine anti-militarizmle ilgili ancak bu defa yer veremediğimiz eksik kalan pek çok konuyu ve yayınlamak istediğimiz çevirileri size ulaştırmaya devam edeceğiz.

Gözünüz yanılmasın,
Dayanışmayla.

İletişim:
sanalteori@gmail.com

Web Sitesi:
http://www.sanalteori.net

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

STOP SOPA

Kaczynski'nin mirası... *

Rus İşgalinde Ukrayna Direnişine Katılan Anarşistlere İlişkin Anarşist Bir Analiz