ODTÜ’de özel güvenlik tacizi





Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilim ve Ütopya Topluluğu’na üye iki genç topluluk odalarında özel güvenlik tacizine maruz kalırken, açılan soruşturma ODTÜ’deki gerici kadrolaşmaya dair şüphe uyandırdı.

Daha önce gerici eğilimleri ile bilinen İç Hizmetler Müdürü’nün, akrabasını yurtlar bölgesine yerleştirmesi, Mimarlık Fakültesi’nden çalışma yapan jonglörlerin hakkında tutanak tutulması gibi olaylarla gündeme gelen ODTÜ ve özel güvenlik birimi, bu sefer topluluk odalarında temizlik yapıp daha sonrasında satranç oynayan iki öğrenciye yaptıkları tacizle gündeme geldi. Öğrencilere, odada ne yaptıklarını soran özel güvenlik mensupları Murat Tokmak ve Serdar Gülyüz, özellikle topluluğun kadın üyesine hakaretler etmiş ve “yaptıkları işin” bir yaptırımı olacağını söyleyerek kimliklerini almıştı.

Daha sonra, ODTÜ Mediko’sundan “psikolojik hasar” raporu alan öğrenci, konu hakkında şikayette bulundu. ODTÜ yönetimi, şikayet üzerine bir ön soruşturma başlattı ve “hakem” olarak Kitaplık Müdürü’nü atadı. Hakem olarak görevlendirilen müdür, soruşturma sırasında öğrencilere “imam nikahlı olup olmadıklarını” sorduktan sonra, “öğrencilerin mezun olana kadar soruşturmanın sonlanmayacağını, bu işin peşini bırakmaları gerektiğini” söylemesi, bunun ardından da “güvenlik birimlerinin öğrencilerin büyükleri olduğunu ve alttan almaları gerektiğini” belirtmesi, ODTÜ’de son zamanlarda ayyuka çıkan gerici kadrolaşmayı gözler önüne serdi.

Bir süre önce, İç Hizmetler Müdürü’nün yurtlarda gece bekçiliği yapan kayınbiraderi, yurtlarda “idari amirlik” diye bir görev olmamasına rağmen, idari amir olarak atanmıştı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

STOP SOPA

Kaczynski'nin mirası... *

Rus İşgalinde Ukrayna Direnişine Katılan Anarşistlere İlişkin Anarşist Bir Analiz