Karakol Binası Bizim Olacak!
Boşaltılan karakol binasının kullanımı ve öğrenci toplulukları için inşa edileceğini söyledikleri “Öğrenci Etkinlik Merkezi” konusunda Rektörlük geçtiğimiz hafta 24 Kasım tarihinde bir bildiri yayınlamıştır. Rektörlük’e yayınladığı bildiri ile bizimle paylaştığı görüşleri için teşekkür ederiz.
40 öğrenci topluluğu olarak karakol binasının öğrencilerin kontrolünde bir kültür merkezi olması için ekim ayından beri çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu amaçla topladığımız 3059 imzayı Rektörlüğe sunmuş ve söz konusu alanın öğrencilerin kullanımına açık, öğrenci yürütücülüğü çerçevesinde işleyen bir kültür merkezi olması talebimizi, 20 Kasım günü gerçekleştirdiğimiz bir yürüyüş ile Rektörlüğe iletmiştik. Eylemin ardından ÖTK Başkanı arkadaşımız ile birlikte Rektörlük Genel Sekreteri Tanju Mehmetoğlu ile görüşerek taleplerimizi bir kez de sözlü olarak ilettik.
40 öğrenci topluluğunun temsilcileri ile Rektörlük arasında gerçekleştirilen iki resmi görüşmelerde ve 3059 adet ODTÜ kamuoyu tarafından imzalanmış dilekçelerde açıkça ifade edilen talep Rektörlük tarafından, çeşitli bahaneler gösterilerek geri çevrilmiştir.
İleri sürülen bahanelerin başında söz konusu mekanın bir kültür merkezine uygun olmadığı savı gelmektedir. Oysa, projelendirilmesi amaçlanan kültür merkezinin öznesi olan biz öğrenciler için küçük odalara bölünemeyen büyük salonların varlığı ya da pencere doğramalarının kalitesizliği bir imkansızlık ifade etmemektedir. Aksine, daha önce de belirttiğimiz gibi, söz konusu binalar, bir kültür merkezi olarak kullanmak için mekansal olarak son derece uygundur.
Ayrıca, karakol binasına dair talebimizi ikame etmek amacıyla bize sunulan Rektörlük tarafından hazırlanmış (ya da hazırlanacak) Öğrenci Etkinlik Merkezi projesinin, deneyimlerimiz ışığında, bizce bir gerçekliği yoktur. Senelerdir söylem düzeyinde bize ulaşan fakat hakkında somut bir veriye bir türlü erişemediğimiz bu proje, bizde derin bir güvensizlik yaratmıştır. Bu projelendirmenin içerisinde öğrencinin fikir bildireceği bir düzlemin olmaması da amacın ne kadar öğrenci yararına olduğu, öğrenciyi önceleyen bir proje olduğunu sorgulatmıştır.
Biz 40 öğrenci topluluğu olarak, söz konusu mekanın öğrenci kültür merkezi olarak kullanılması konusunda ısrarcıyız.
Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz…
AEGEE, AFT, Arkeoloji Topluluğu, Caz Topluluğu, Çağdaş Dans Topluluğu, Çevre Topluluğu, Dış Politika ve Uluslararası İlişkiler Topluluğu, DKSK, Doğa Sporları Topluluğu, Edebiyat Topluluğu, Eğitim Topluluğu, Ekonomi Topluluğu, Eşli Danslar Topluluğu, Fizik Topluluğu, Genç Yazarlar Topluluğu, Gülmece Topluluğu, İletişim Topluluğu, Jonglörler Topluluğu, Kitap Topluluğu, Klasik Gitar Topluluğu, Kuş Gözlem Topluluğu, Maden Topluluğu, Matematik Topluluğu, Mimarlık Topluluğu, Müzik Toplulukları, Müzikal Topluluğu, OCİT, ODTÜ Oyuncuları, Psikoloji Topluluğu, SBT, SDT, Sinema Topluluğu, Sosyoloji Topluluğu, Sualtı Topluluğu, Tarih Topluluğu, Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Topluluğu, THBT, UGT, Üniversiteli Genç Kadınlar, Yapı Topluluğu
Ayrica> http://www.odtununsesi.org/tr/content/karakol-binas%C4%B1-bizim-olacak
Ögrenci hakları
Yorum göndermek için giriş yapın veya kayıt olun
Yorumlar