VI. Anarşist Kitap Fuarı - Zagreb


Altıncı Anarşist Kitap Fuarı

Altıncı Anarşist Kitap Fuarı 26-28 Mart 2010 tarihleri arasında Zagreb’de gerçekleşecek.

Zagreb’deki Anarşist Kitap Fuarı (ASK - Anarhisticki sajam knjiga) gelişmekte olan, uzun vadeli olmayı amaçlayan yıllık anarşist bir projedir. İlk beş kitap fuarı iyi geçti, ve her geçen yıl daha fazla insanı -fuarın vaat ettikleriyle her kim ilgilenirse; katılımcı, yayıncı, grup, proje- getirmeyi umuyoruz.

Bu yıl, toplumsal çatışmaların stratejileri ile girişini hazırlayacağımız ve daha fazla tartışılmasının ilginç olacağını düşündüğümüz bir kaç metni önereceğimiz anarşizme akademik yaklaşım üzerine tartışmalar önereceğiz. Ayrıntılar için programa bakabilirsiniz : (http://www.ask-zagreb.org/program2010engleski.htm ) Tabii ki müzakere için yaptığımız önerilerle ilgili fikir ve yardımların yanında sunum ve tartışmalar için gelen her öneri memnuniyetle karşılanır.

ASK her sene ilk baharda anarşist ve özgürlükçü kitaplar ve diğer yayınlar için yerel kaynak olarak Zagreb’de düzenlenecek. Aynı zamanda anarşist hareket ve yerel komünitemiz için önemli gördüğümüz konularda tartışmalar düzenlemeyi amaçlıyoruz.
Böyle bir kitap fuarı düşüncesi yeni olmamakla birlikte, diğer Anarşist Kitap Fuarlarındaki olumlu deneyimler temel alınarak ortaya konuldu. Bir çok farklı durumda, bu fuarlar hem yerel hem de uluslararası seviyelerde önemli buluşma noktaları ve etkinlikler olduklarını ispatladı.

Bu, neden sizin yardımınıza ihtiyacımız olduğunu açıklıyor, gelin ve bu etkinliği dayanışma ve katılımla destekleyin.

Kitap fuarına gelemeseniz de, ücretsiz yayınları, posterleri ve diğer materyalleri bize ulaştırabilirsiniz. Aynı zamanda, satmak için kitap ve başka yayınları göndermeyi düşünebilirsiniz, gelemeyen fakat işini sunmak isteyenleriniz için de satış tezgahı hazırlayacağız. Ayrıntılar için -eşyaları nereye göndereceğiniz vs- iletişim adresimiz: anarhisticki.sajam.knjiga@gmail.com

Katılım

Kitap Fuarını örgütlemede yardımcı olmak ve programı zamanında bitirmek için, katılımınızı olabildiğince çabuk bildirmenize ve teyit etmenize ihtiyacımız var. E-posta adresimiz: anarhisticki.sajam.knjiga@gmail.com

İletişime geçelim ve ne şekilde katılmak istediğinizi öğrenmemize izin verin. Aşağıda birkaç soru var ve fazladan bilgiyi memnuniyetle karşılarız.

Ek olarak, konaklamak için yere ihtiyacınız olup olmadığını bildirin. Çok az seçenek var ama ayrıntılara olabildiğince çabuk ihtiyacımız var.

İhtiyacımız olan ayrıntılardan bazıları:

1. Zagreb dışından gelen tüm konuklar için sorular:
-ne şekilde katılmak istiyorsunuz?
-fuarda sunum ya da atelye çalışması yapmak ya da tartışma düzenlemek istiyor musunuz?
-konaklama için yardıma ihtiyacınız var mı? (ücretsiz uyuma yerleri sınırlı)

2. Satış tezgahı istiyorsanız:
- ne büyüklükte bir tezgaha ihtiyacınız var?
-tezgahınız için yardım talep ediyor musunuz?
-fuarın masrafları için destekte bulunabilir misiniz? (bu tezgah açmak için bir koşul değil, tezgahlar ücretsiz)
-sizin hakkınızda temel bilgilere ihtiyacımız var (iletişim, ne kitapları ya da yayınları dağıtıyorsunuz [listelemeyin, kısaca bilgilendirin.])
Kitap Fuarının posterini internet sayfamızdan indirebilirsiniz. İndirmek için: http://www.ask-zagreb.org/anarchist-bookfair-zagreb-2010.pdf

Daha fazla bilgi için:
web: www.ask-zagreb.org
e-posta: anarhisticki.sajam.knjiga@gmail.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

STOP SOPA

Kaczynski'nin mirası... *

Rus İşgalinde Ukrayna Direnişine Katılan Anarşistlere İlişkin Anarşist Bir Analiz